Terug naar boven

Spijlen traphek vervangen

Désirée Veltman 1 september 2021 0 opmerkingen
Spijlen trap vervangen door een stalen kast op maat

En nog een privé-project dat wat voeten in de aarde heeft gehad: deze stalen kast in het trapgat. De originele houten spijlen langs de trap heb ik weggehaald en vervangen door een witte kast van plaatstaal. Ik miste namelijk wat ruimte om schoenen op te bergen en accessoires neer te zetten én (daar begon het mee) ik vond het maar gek, zo’n gat tussen de overloop en trap.
Prachtig als je een ruim trappenhuis hebt, zo eentje waar je een gigantische hanglamp in kan hangen. Maar dit dus niet. En daar verzin ik dan iets voor ;-).

Stalen kast van begane grond tot zolder
Na heel veel meten (kids moeten er niet tussen vallen én ik wil ‘m zo groot mogelijk in het gat) en schetsen, is dit het geworden: een stalen vakkenkast om de schoenen op te bergen en ruimte voor accessoires. De kast staat in de hal op de bg en bestaat uit 2 delen, helemaal tot aan de zoldervloer (de zolder wordt namelijk weer een project op zich).

Wat heb ik geleerd: plaatstaal is zwaar. Het was handiger – en handzamer – geweest als we ‘m in meerdere kleine delen hadden gemaakt. Maar nu is de kast wel strak en ‘naadloos’.
Ook gaan we ooit met de begane grond aan de slag, en dan weet ik (nog) niet hoe ik de houten vloer eronder ga weghalen. Maar dat bekijken we dan wel weer.

Meer over mij
Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Van inspiratieblog ben ik uitgegroeid tot maatwerk-specialist. Van advies en ontwerp tot het vervaardigen van staaldesign, ik help je graag.
Zo maken we stalen trapleuningen op maat, kasten, spiegels, schuifdeuren, balustrades en (tuin)meubilair. Kijk hieronder bij ons portfolio of kom zelf met een idee. Samen komen we er uit!

Lees meer over onze prijzen

Lees meer over onze werkwijze

Bekijk meer voorbeelden van geleverde kasten

Bekijk ons complete portfolio