Terug naar boven

Overloop renoveren met stalen kast

Désirée Veltman 1 september 2021 0 opmerkingen
Overloop renoveren door traphekjes te verwijderen een stalen vakkenkast, zwarte trapleuningen een nieuw raam en led-verlichting in een ledprofiel

We begonnen in onze nieuwe woning met het verbouwen van de eerste verdieping. Met een tweede kindje op komst wilde ik graag eerst de slaapkamers aanpakken, want zit je er eenmaal in dan pak je dat niet meer zo (rigoureus) aan. Als je maar slaapt (weinig momenteel, kan ik je vertellen 😉 ).

Wat hebben we gedaan:

  • Alle traphekjes / balustrade rondom de trap en op de overloop verwijderd
  • De balustrade aan de linker kant dichtgemaakt met gips
  • Laminaat vloer vervangen door Novilon VT-wonen collectie, kleur Lava
  • Een Velux-dakraam op de overloop laten maken (wat heerlijk dat daglicht!)
  • Led-verlichting in een plat ledprofiel, dat loopt zowel over de muur als over het plafond + de hoek om naar de slaapkamerdeur (ik vind het zo jammer dat verlichting vaak letterlijk onderbelicht blijft)
  • Een vakkenkast ontworpen en op maat gemaakt, in de ruimte tussen de trap en overloop. Deze kast begint op de vloer van de hal (begane grond) en loopt door tot de zoldervloer
  • De houten trapleuningen vervangen voor zwarte stalen trapleuningen (je vindt ze hier)

 

Hoe ontstaat een ontwerp?
Ik heb altijd plannen en doe (bewust en onbewust) echt overal inspiratie op: in restaurants, hotels, zwembaden, via Marktplaats, Funda en natuurlijk Pinterest.
Al voordat we de woning gingen bezichtigen, zag ik op Funda mogelijkheden voor ‘projectjes’ – van klein tot groot. En het scheelt dat ik, na onze eerste woning, al een bepaalde ‘smaak’ heb ontwikkeld en weet waar ik blij van wordt.
Zo wilde ik, na veel vakanties in Oostenrijk, heel graag ‘iets’ met hout in combinatie met beton/grijs. Ik ben gek op houten deuren, maar met een houten (of houtlook) vloer vallen ze weg. Dus koos ik voor eikenhouten binnendeuren (later hierover meer), een grijze vinyl vloer en matwitte wanden. Ook het idee voor een (knal)gele trap had ik al jaren en kon ik eindelijk realiseren.
Al met al is (het bedenken van) een ontwerp enorm tijdrovend. Eindeloos schaven (RAL 9010 of 9016? Kozijnen ook mat of juist glans?), veel ideeën sneuvelen en er komen nieuwe inzichten bij. Nog dagelijks zijn mijn projecten in beweging. Ik ben niet zo van de accessoires en neem echt mijn tijd om items bij elkaar te verzamelen. Niet lukraak items aanschaffen omdat het ‘in’ is en elke ruimte zo snel mogelijk ‘af’ moet zijn (ik geef toe, dat zou ik soms wel eens willen), maar alleen als ik er blij van word.

Meer over mij
Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Van inspiratieblog ben ik uitgegroeid tot maatwerk-specialist. Van advies en ontwerp tot het vervaardigen van staaldesign, ik help je graag.
Zo maken we stalen trapleuningen op maat, kasten, spiegels, schuifdeuren, balustrades en (tuin)meubilair. Kijk hieronder bij ons portfolio of kom zelf met een idee. Samen komen we er uit!

Lees meer over onze prijzen

Lees meer over onze werkwijze

Bekijk ons complete portfolio