Back to top

Poedercoating

Poedercoating RAL9005 gewoon mat fijnstructuurVoor de afwerking van ons stalen maatwerk maken we gebruik van poedercoating. Poedercoaten is een industrieel, elektrostatisch proces. Met een spuitpistool wordt poeder aangebracht op metaal. Vervolgens in de oven, wordt het poeder eerst vloeibaar en daarna hardt het uit tot een duurzame coating om het metaal te beschermen. Bijvoorbeeld tegen vocht (badkamerspiegel of rekje), huidcontact (trapleuningen) en weersinvloeden (tuinmeubilair).

Kleuren en soorten poedercoating
Poedercoating is beschikbaar in vrijwel alle RAL-kleuren (op de foto RAL 9005, van boven naar beneden in standaard, mat en mat fijnstructuur):

  • Standaard (glad, 70% glans)
  • Mat (glad, 30% glans)
  • Mat fijnstructuur

Vrijwel elke RAL-kleur is op voorraad in ‘standaard’ en is meestal te voorzien van een extra glanzende of matte lak. Slechts een selectie RAL-kleuren is beschikbaar in mat fijnstructuur. Voor welke poedercoating je kiest maakt qua prijs niet uit. Wel zit er een meerprijs verbonden aan extra bewerkingen, zoals een hoogglans laklaag of juist een matte lak.

Oneffenheden
Het kan gebeuren dat er een ‘pitje’ of andere oneffenheid in de poedercoating ontstaat. Zo’n oneffenheid valt natuurlijk meer op bij gladde poedercoating dan bij poedercoating met mat fijnstructuur. Daarom adviseren wij vooral kleuren in mat fijnstructuren; hier zie je eventuele oneffenheden het minst.
Zitten er meerdere oneffenheden bij elkaar, of gaat het om een grotere oppervlakte, dan keuren we de poedercoating af en wordt het opnieuw gecoat.

Helaas zijn oneffenheden tijdens het proces niet te voorkomen. Wel doet de poedercoater er alles aan om ze te minimaliseren en controleert na afloop de afwerking. Vervolgens controleren ook wij de poedercoating zo goed mogelijk.
Bij het afhalen of bezorgen van je maatwerk is er gelegenheid om de verpakking te openen en het product te controleren. Het kan natuurlijk gebeuren dat wij iets over het hoofd hebben gezien. Zie je bij thuiskomst toch een oneffenheid, stuur dan een foto naar info@thuisbijdees.nl– dan overleggen we met je voor een eventuele oplossing.

NB:Vind je de afwerking dermate belangrijk, en mag geen enkele oneffenheid zichtbaar zijn? Dan kun je het staalwerk zelf bij een spuiterij brengen (hiervoor kunnen we je contacten aanleveren). Let wel: spuitwerk is erg kostbaar en helaas minder kras- en slijtvast dan poedercoating.