Terug naar boven

FAQ kapstok bestellen

Bekijk welke ruimte je hebt; het is gebruikelijk je jassen in de hal / gang op te hangen, maar het kan al snel rommelig ogen. Heb je wellicht de mogelijkheid om je jassen uit het zicht op te bergen, bijvoorbeeld in (een deel van) je trapkast, onder je trap, in een nis of nabij de meterkast?

Om je op weg te helpen, vind je hier voorbeelden van geleverde kapstokken.
En hier kun je direct jouw kapstok bestellen. 

Om je op weg te helpen, vind je hier voorbeelden van geleverde kapstokken.

En hier kun je direct jouw kapstok bestellen.

Wat tips:

 • Welke ruimte heb je beschikbaar?
 • Welke mogelijkheden heb je om de kapstok te bevestigen? Alleen aan de wand, deels aan een (zij)muur of wellicht ook aan je plafond?
 • Wil je de jassen op een hanger (dan hangen ze al snel 50-60 cm vanaf de wand, bekijk of je er fijn langs kan lopen) of liever op haken (dat is doorgaans geschikter voor een smalle gang)

We maken alles op maat, dus stuur gerust je eigen verzinsel en wij gaan graag voor je aan de slag!

Je weet welke kapstok het wordt en gaat nu de ideale afmetingen bepalen. Plak de kapstok op de wand, doe dit bijvoorbeeld met gekleurd schilderstape. Plak meteen op de juiste hoogte (denk bijvoorbeeld aan een extra kinderkapstok). 

Houd rekening met schakelaars, stopcontacten en andere onderbrekingen. Laat de tape even zitten en kijk vanuit verschillende hoeken naar je ‘kapstok’. 

Tevreden met het resultaat? Of wil je liever nog wat breder / smaller / andere hoogte? Pas dit dan eenvoudig aan. 

Klopt de afmeting van de kapstok in jouw ruimte, meet dan tot op de mm nauwkeurig jouw kapstok op (lengte x diepte x hoogte) en geef dit door bij het bestellen. 

Staat jouw kapstok er niet tussen, vul dan het contactformulier in voor een offerte op maat.

Afhankelijk van welk type kapstok je kiest, kun je kiezen voor rond, vierkant of rechthoekig. Ben je van plan kledinghangers te gebruiken, meet dan de doorsnede van je kledinghanger op (het zou zonde zijn als je hangers achteraf niet blijken te passen).

Je kunt kiezen uit de volgende framediktes:

Ronde kapstok:

 • 20mm massief
 • 21,3mm hol
 • 26,9mm hol
 • 33,7mm hol
 • 42,4mm hol
 • 48,3mm hol

Vierkante kapstok:

 • 20x20mm
 • 25x25mm
 • 30x30mm
 • 35x35mm

Rechthoekige kapstok:

 • 20x30mm
 • 20x40mm
 • 20x50mm
 • 20x60mm

Heb je een andere voorkeur, mail dan naar info@thuisbijdees.nl en dan bekijken we de mogelijkheden.

Standaard laten we onze producten poedercoaten. Dit is kras- en slijtvaster dan gewone lak. Kies hiervoor een RAL-kleur naar keuze. RAL 9005 mat fijnstructuur (zwart) is inbegrepen, andere RAL-kleuren zijn mogelijk tegen meerprijs (de levertijd is ongeveer een week langer; hiervoor moet een aparte ronde in de oven geboekt worden). Lees meer over poedercoating.

Jazeker! Het is vaak donker rondom je kapstok en daarom een goed idee om verlichting in je kapstok te verwerken. Wij doen dat bijvoorbeeld met ledstrips, die verwerken we voor je in het frame.  

Let wel: zorg dat je elektra beschikbaar hebt. Dat kan op een aantal manieren:

 • Zorg voor een 12V aansluiting uit de wand (liefst direct onder één van de bevestigingspunten van je kapstok). De transformator, om de stroom van 230V naar 12V te brengen, bevestig je bijvoorbeeld in je trapkast of meterkast
 • Philips Hue heeft een ledstrip met accustekker voor in een stopcontact. Zorg dan voor een loze 22mm pvc-buis van het bevestigingspunt naar het dichtstbijzijnde stopcontact (let op: maximaal 150cm vanaf bevestigingspunt kapstok)
 • Zelf zorg je (of je elektricien / aannemer) voor het aansturen van de ledverlichting, bijvoorbeeld met een schakelaar of – handiger – met bewegingssensoren
 • Tot slot: afhankelijk van het type verlichting kan het zijn dat we moeten afwijken qua framedikte, om de verlichting erin te kunnen verwerken. Dit doen we uiteraard in overleg met jou.

Na het betalen van je bestelling (=plaatsen van de opdracht) ontvang je de montagehandleiding met details voor het monteren van jouw type kapstok. Belangrijkste tip: meten, meten en nog eens meten voordat je aftekent en je boormachine aanzet. Begin zacht en slinger niet meteen je klopstand aan.
Let bij het monteren op beton op eventuele wapening die je met je boor kunt tegenkomen.
Let op: de nieuwste woningen worden gebouwd met holle blokken / snelbouwblokken vanwege betere isolatie door stilstaande lucht. Helaas zijn ze daarom wat minder geschikt voor montage van kapstokken (je houdt waarschijnlijk altijd wat speling). Is dit bij jou het geval, geef dit dan aan. Dan maken we de oppervlakte van het bevestigingspunt groter.

Jazeker, al is dat meestal niet noodzakelijk en scheelt het je weer een meerprijs. De meerprijs voor inmeten is onder andere afhankelijk van je adres (de afstand / reistijd). Stuur in dit geval foto’s van de situatie, je adres en wensen naar info@thuisbijdees.nl voor een prijsopgave en advies. Liever telefonisch overleg? Mail dan ook je telefoonnummer, dan kijk ik op afstand met je mee.

Wat algemene info voor het inmeten:
Is de offerte akkoord, dan komt de vakman inmeten. De vakman meet op locatie na wat is besproken en bekijkt bijzonderheden zoals type ondergrond en eventuele afwijkingen. Hij heeft daarvoor beperkt de tijd en geeft inhoudelijk geen productadvies (dat gedeelte stemmen we voorafgaand aan het inmeten samen af).
Naar aanleiding van het inmeten ontvang je de definitieve offerte voor akkoord.
Voor het inmeten ontvang je in eerste instantie alleen de datum. Ongeveer 1 week ervoor maken we de route definitief en ontvang je het tijdvak waarop je de vakman kunt verwachten. Houd er rekening mee dat we vanwege drukte nauwelijks kunnen schuiven met onze afspraken. Wil je de afspraak verzetten, dan wordt het al snel 3-5 weken later.

Jazeker! Als je kiest voor montage door dees. dan moet je wel rekening houden met een aantal aandachtspunten. De ondergrond waarop gemonteerd wordt dient geschikt te zijn voor montage van het product.
Natuurlijk gaan wij voorzichtig te werk. Brengen we onverhoopt schade toe, dan zorgen we voor een passende oplossing. Let wel dat bijvoorbeeld bij het aandraaien van bevestigingspunten in de muur spuit- of sauswerk (zeker op gladde ondergronden zoals gips) kan loslaten door de trilling van de boor. Helaas is dit niet te voorkomen. Dergelijke ontstane schades dien je zelf bij te (laten) werken.
Daarnaast kan het voorkomen dat de installateur, bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden, op bijzonderheden stuit waardoor montage wordt bemoeilijkt of mogelijk gaat afwijken van het resultaat dat u voor ogen had.
Het kan gebeuren, bijvoorbeeld vanwege poreuze / instabiele ondergrond of voorbereide verlichting (gestuukt gat achter bevestigingspunt), dat we niet garanderen dat een product muurvast zit.
Als er sprake is van bijzonderheden bij de installatie en bijvoorbeeld versteviging nodig is of zelfs een aanpassing van het product, dan leidt dit tot meerwerk en een meerprijs.
De extra werkzaamheden worden in overleg uitgevoerd.