Terug naar boven

Aaneengesloten trapleuning met ledverlichting

Désirée Veltman 30 december 2021 0 opmerkingen
Doorlopende aaneengesloten trapleuning met ledverlichting

Deze klant heeft een trap met twee ‘kwarten’ (hoeken) en wilde graag een aaneengesloten trapleuning met ledverlichting. Het is een supergaaf geheel geworden. Een strak en minimalistisch design, zo’n doorlopende trapleuning.
Omdat staal helaas niet meegeeft 😉 en elke mm telt, is inmeten op locatie nodig. Ter plekke bekijken we de plek van de aansluiting (al is dat soms lastig, want we komen het liefst inmeten ná de wandafwerking).

Afhankelijk van de lengte heb je één of meer doorvoerpunten/elektrapunten nodig. Voor Philips Hue heb je een 22mm holle pvc-buis nodig naar één van de bevestigingspunten van de trapleuning (heuphoogte, ong. 90-95cm vanaf bovenkant trede). Vanaf dat punt heb je zo’n 1,5m lengte kabel beschikbaar tot aan je stopcontact.
Houd rekening met het relatief grote stekkerblok, dus zorg voor voldoende ruimte rondom de wandcontactdoos.

Soorten ledverlichting in je trapleuning
We zijn al een tijdje bezig met het integreren van ledverlichting in ons maatwerk. Philips Hue wordt daarbij vaak gekozen, omdat het al in- en om de woning wordt gebruikt en enorm gebruiksvriendelijk is.
Hierbij alles op een rij:

Optie 1: 12V/24V dimbare COB-led 3000K, voor zoveel mogelijk leds per meter / egale lichtlijn met bijbehorende trafo
Zorg zelf voor 12V of 24V draad uit de muur, onder één van de bevestigingspunten van de trapleuning. Overleg op voorhand met een elektricien voor het bedienen van de verlichting of ga zelf aan de slag met accessoires van bijvoorbeeld Philips Hue / Zigbee.
Voordelen: veel leds per meter (relatief egale lichtlijn), naar eigen wens te bedienen.
Nadelen: als je niet (elektro)technisch onderlegd bent kan het best wat uitzoekwerk zijn, of schakel je een relatief kostbare elektricien in om het voor je te regelen.

Optie 2: Philips Hue ledstrip met accustekker, exclusief Philips Hue Bridge.
Zorg zelf voor een 22mm PVC buis (loze leiding) onder één van de bevestigingspunten van de trapleuning, naar het dichtstbijzijnde stopcontact om daar de accustekker in te steken (binnen 150cm ivm kabellengte).
Voordelen: compleet uitgewerkt systeem met app en optioneel verkrijgbare accessoires zoals bewegingssensoren.
Nadelen: uiteinde ledstrip is een stekkerblok en moet in een stopcontact binnen 1,5m vanaf trapleuning (het stekkerblok is zo’n 8H x 5B x 4Dcm, dus zorg voor voldoende ruimte rondom het stopcontact). Ook heeft de ledstrip relatief weinig leds per meter (je ziet de individuele leds). En we verwerken de aansturing (een klein blokje) in de trapleuning. Dat betekent dat de verlichting zelf pas na 13cm start. Het advies is om dit op een rechte leuning op beide uiteinden gelijk te houden.

Bekijk meer trapleuningen met ledverlichting:
Trapleuning ‘plattehoek’ van bijna 6m
Platte trapleuning 

Trapleuning bestellen
Wil je ook een trapleuning, al dan niet met led-verlichting, op maat laten maken? Stuur je wensen en foto’s van de situatie naar info@thuisbijdees.nl

Bekijk onze prijzen
Bekijk geleverde trapleuningen
Bekijk de rest van ons design portfolio

Doorlopende aaneengesloten trapleuning met ledverlichting
Robin, Wilnis
Review
Feit dat het zo mooi geworden is komt door jullie, super veel dank daarvoor. We zijn blij met het eindresultaat.
Snelheid
Communicatie
Kwaliteit
5
Totaal